Mainos

Vanhanen: EU puuttuu liikaa kansallisiin yksityiskohtiin

Pääministeri ilmoitti radiotentissä uskovansa, että EU:n taipumus keskittyä liikaa yksityiskohtiin selittää unionin epäsuosiota Suomessa. Hän kertoi myös, että mahdollinen kutsu Naton nopean toiminnan joukkoihin ei ole vielä ollut hallituksen käsittelyssä.

Keskustan ehdokkaana presidentiksi pyrkivä Matti Vanhanen arvelee, että monet suomalaiset vierastavat tapaa, jolla EU:n tasolla puututaan nyt liiallisesti yksityiskohtiin. Pääministeri otti kantaa asiaan Ylen radiouutisten haastattelussa.

Vanhanen kommentoi väitteillään tutkimustuloksia, joiden mukaan suomalaiset äänestäisivät EU-jäsenyyttä vastaan, jos aiheesta päätettäisiin nyt. Tuoreet tutkimukset osoittavat, että suomalaiset yhdessä itävaltalaisten kanssa suhtautuvat kaikkein kriittisimmin EU:n toimintaan.

Itävalta ja Suomi ovat maita, joissa kansat ovat tottuneet hyvin itsenäiseen toimintaan ja tiettyyn omatoimisuuteen, Vanhanen painottaa.

Hänen mukaansa kansalaisten suhtautuminen EU:hun voisi kääntyä myönteisemmäksi, jos unioni keskittyisi valtioiden rajat ylittäviin asioihin. Näistä esimerkkeinä Vanhanen mainitsee terrorismin ja kansainvälisen rikollisuuden vastustamisen sekä erilaiset ympäristöuhat.

Hallitus ei ole käsitellyt mahdollista Nato-kutsua

Vanhanen kertoi radiohaastattelussa myös, että hallitus ei toistaiseksi ole käsitellyt suomalaisten mahdollista osallistumista Naton nopean toiminnan joukkojen harjoituksiin. Hänen mukaansa asiaa katsotaan vasta sitten, jos kutsu tulee.

Vanhasen mukaan hallituksessa tiedetään, että Natolla on valmistelu käynnissä, mutta hänen tietojensa mukaan kutsua Suomelle ei ole vielä esitetty. Tämän vuoksi asiasta ei ole keskusteltu vielä myöskään eduskunnan kanssa.

Suomi on Vanhasen mukaan keskittynyt ensi sijassa täyttämään Euroopan unionille antamansa sitoumuksen olla mukana sen nopean toiminnan voimavarojen rakentamisessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.