Mainos

Vanhanen: EU-komission johtajuus yhä mahdollinen

Matti Vanhanen uskoo, että Suomen ehdokkaalla Paavo Lipposella on yhä hyvät mahdollisuudet kisassa EU-komission puheenjohtajan paikasta.

Pääministeri Matti Vanhanen pitää komissaariarvailuja ennenaikaisina. Vanhanen vaati MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että Suomi ei saa luopua puheenjohtajan paikasta liian varhain.

-Vaalikampanjassa on ollut vähän pelin makua. Tämä henkilöasia, joka ei kuulu parlamentin päätettäväksi, on nostettu esille, totesi Vanhanen.

Hänen mielestään EU:n puheenjohtajan tulee olla määrätietoinen ja ponteva. Suomesta EU:n komission puheenjohtajan paikkaa tavoittelee eduskunnan puhemies Paavo Lipponen.

-Muitakin hyviä ehdokkaita on. Puheenjohtaja ei kuitenkaan voi syödä kuormasta, hän ei edusta yksinomaan omaa maataan vaan koko EU:ta, Vanhanen sanoi.

Haastattelussa Vanhanen toivoi myös lisää keskustelua EU-parlamentin tehtävistä. Hänen mielestään EU-parlamenttivaalien lähestyessä julkinen keskustelu tulisi palauttaa niihin asioihin, joista parlamentti päättää kuten lainsäädäntöön ja budjettiin.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 09.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.