Mainos

Vanhanen Etyj-selkkauksesta: Venäjän vastatoimet mahdollisia

Helsingissä pidetty Etyj-kokous ja siihen liittynyt venäläisdiplomaattien maahantulokielto puhuttivat entisten puheenjohtajien tentissä SuomiAreenassa.

Osallistujat moittivat sitä, että paljon kaivattu vuoropuhelu venäläisten kanssa jäi väliin. Matti Vanhanen (kesk.) sanoi, että asia jäi häntä harmittamaan.

– Uskon, että valtiojohdolla oli perusteet tehdä näin. Pidän mahdollisena, että Venäjä tulee vielä vastaamaan Suomelle. Yleensä kansainvälisessä politiikassa toimitaan näin. Vastaus voi olla muutakin kuin jokin diplomaattinen teko, Vanhanen arvioi. 

– Ei se ollut kaunis viikko ja toiminta venäläisiä kohtaan oli loukkaavaa. En usko, että asiaa on selvitetty loppuun saakka, Eero Heinäluoma (sd.) sanoi.

Pyhäjoen ydinvoimalahanke herätti panelisteissa epäilyksiä. Tiukinta arvostelua tuli Anni Sinnemäeltä (vihr.)

– Hanke täytyy laittaa jäihin. Suomen pitää luopua seinään ajaneesta ydinvoimapolitiikasta. Meillä on kolme ydinvoimahanketta kesken eikä sähköstä vielä tietoakaan.

Martti Korhonen (vas.) piti hanketta farssina. Hänen mielestään Suomessa pitää kehitellä ydinvoiman sijasta biopuolen osaamista.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.