Mainos

Vanhanen ensivierailulle Ruotsiin pääministerinä

Pääministeri Matti Vanhanen lähtee sunnuntaina ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen pääministerinä. Hän osallistuu sunnuntaina ja maanantaina pohjoismaiseen pääministerikokoukseen Ruotsin pääministerin kesäasunnossa Harpsundissa.

Pääministerikokous osui sopivaan aikaan heti hallituksenvaihdoksen jälkeen. Pohjolan pääministereillä on näin mahdollisuus tutustua uuteen kollegaansa heti tuoreeltaan.

Paikalla ovat pääministerit Göran Persson Ruotsista, Anders Fogh Rasmussen Tanskasta, Kjell MagneBondevik Norjasta ja David Oddsson Islannista.

Kokouksen keskustelunaiheita ovat mm. Pohjoismaiden ja Baltian yhteistyön tiivistäminen, ajankohtaiset EU-asiat, Venäjä, transatlanttiset suhteet ja terrorismi.

Pääministeri Vanhasen käynti Harpsundissa on samalla myös uuden pääministerin ensivierailu Ruotsissa. Suomen ja Ruotsin pääministerit käyvät kahdenväliset keskustelut Harpsundissa maanantaina, aiheena maiden kahdenväliset suhteet.

Kokous on Vanhaselle myös hyvä tilaisuus terästää ruotsin kielen taitoja. Hän on julkisuudessa myöntänyt, että hän ei ole ruotsissa parhaimmillaan. Rouva Merja Vanhanen osallistuu Ruotsin-vierailuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.