Mainos

Vanhanen energiakokoukseen Pietariin

Aiheena kokouksessa ovat energiakysymykset ja Venäjän rooli Euroopan energia-asioissa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) käy perjantaina Pietarissa. Hän osallistuu siellä energia-aiheiseen kokoukseen, jonka järjestää European Business Leaders' Convention EBLC.

Vanhanen puhuu kokouksessa EU:n ja Venäjän välisistä energiakysymyksistä, jotka ovat keskeisessä asemassa myös Suomen juuri alkaneella EU-puheenjohtajuuskaudella ja parin viikon päästä G8-huippukokouksessa. Perjantain kokouksen teema on Euroopan energiansaannin turvaaminen ja Venäjän rooli Euroopan energia-asioissa.

Vanhanen tapaa matkallaan myös Pietarin kuvernöörin Valentina Matvienkon. Kyseessä on Vanhasen toinen ulkomaanmatka EU-puheenjohtajuuskaudella. Hän käy sitä ennen Strasbourgissa selostamassa Suomen puheenjohtajuuskauden ohjelmaa EU-parlamentille.

Vanhanen kohtaa EU-parlamentin Strasbourgissa

Vanhanen selvittää keskiviikkona Suomen EU-puheenjohtajuuden tavoitteita EU-parlamentille.

Hän pitää perinteisen puheenjohtajamaan linjapuheen aamulla Strasbourgissa. Hän puhuu suomeksi.

Puheen jälkeen parlamentin ryhmäjohtajat pitävät omat kommenttipuheenvuoronsa ja esittävät kysymyksiä.

Myös muilla parlamentaarikoilla on mahdollisuus kommentointiin. Suomalaisedustaja Ville Itälä (kok.) kertoi esimerkiksi tiistaina haluavansa nostaa esiin Venäjä-suhteiden ja energiapolitiikan merkityksen.

Aiempien puheenjohtajamaiden johtajien esiintymiset parlamentissa ovat olleet vaihtelevia.

Vuosi sitten Britannian pääministeri Tony Blairin esiintyminen oli niin vakuuttavaa, että hänen puhettaan muistellaan parlamentissa edelleen. Blair vaati voimallisesti muun muassa EU:n nykyaikaistamista ja maataloustukien leikkaamista.

Itävallan liittokanslerin Wolfgang Shüsselin parlamenttivierailu tammikuussa oli värittömämpi. Hänen puheestaan jäi päällimmäisenä elämään ajatus EU-veron käyttöönottamisesta, jotta unionin rahoitusongelmat saataisiin ratkaistua pysyvästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.