Mainos

Vanhanen: En valehdellut, muistin tapaamispaikan väärin

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.)on vastannut eduskunnassa kysymyksiin keskustan vaalirahoista. Vanhanen ei edelleenkään myönnä valehdelleensa, vaan sanoi muistaneensa paikan väärin, kun kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) kysyi häneltä noin vuosi sitten tapaamisesta Kehittyvien maakuntien Suomen liikemiesten kanssa.

Vanhasen mukaan Gustafssonin kysymys koski sitä, oliko pääministeri ollut mukana perustamassa Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistystä. Vanhanen kiisti tämän edelleen ja sanoi, että kyseinen yhdistys perustettiin jo kuukausi ennen kohuttua tapaamista.

Vanhasen mukaan sekaannus johtui siitä, että hän muisti tapaamispaikan väärin. Hän muisti, että tapaaminen järjestettiin eduskunnan kahvilassa, vaikka se todellisuudessa pidettiin Kesärannassa. Vanhanen perusteli muistamattomuuttaan monilla samaan ajankohtaan osuneilla eri tapaamisilla.

Sekä Annika Lapintie (vas) että Pentti Oinonen (ps) kysyivät Vanhaselta suoraan, nauttiiko tämä mielestään eduskunnan luottamusta. Tähän pääministeri ei kuitenkaan suoraan vastannut. Vanhasen vaivaantuneet vastaukset aiheuttivat kohahduksia istuntosalissa.

Vanhasen hallituskumppanit sanovat tukevansa Vanhasta edelleen täysipainoisesti.

Pääministeri vastasi eduskunnassa kansanedustajien kysymyksiin vaalirahasotkusta. Menettelytavasta sovittiin aamupäivällä puhemiesneuvostossa.

Lue myös:

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 17.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.