Mainos

Vanhanen ei tee ongelmaa Ruotsin NRF-aikalisästä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei pidä Ruotsin Naton NRF-joukkoihin osallistumispäätöksen viivästymistä Suomelle ongelmallisena.

Vanhasen mukaan Suomen päätös on tehty omista lähtökohdista käsin. Ruotsilla on pääministerin mukaan asiasta vielä poliittista keskustelua opposition kanssa käymättä.

Vanhasen mukaan samanaikainen eteneminen kriisihallintaan liittyvissä asioissa on kuitenkin hyvä periaate, koska se liittyy myös Pohjoismaiden tiivistyvään yhteistyöhön alalla.

- Mutta ei tämä mitään säröä siihen tuo, Vanhanen sanoi toimittajille lehdistötapaamisessa keskustan puoluetoimistolla keskiviikkoaamuna.

Hallituksella ja presidentillä oli pääministerin mukaan päätöstä tehdessään tiedossaan se, ettei Ruotsi ehdi samaan aikatauluun.

Ruotsin ratkaisun aikajänteestä ei kuitenkaan ollut tietoa, eikä sitä pääministerin arvion mukaan ollut tuolloin nähtävästi vielä Ruotsissakaan. Vanhasen mukaan jääminen odottamaan Ruotsia ei olisi ollut kuitenkaan perusteltua.

Alun perin Suomen ja Ruotsin piti ilmoittaa yhdessä osallistumishalustaan NRF -joukkoihin Naton huippukokouksessa ensi viikolla. Nyt Ruotsissa on hahmoteltu päätöstä ensi syksylle, maan ulkoministeriöstä kerrottiin Ylelle.

Ruotsin NRF-aikalisän syyksi on kerrottu oppositiossa olevien sosiaalidemokraattien vastustus ja armeijan rahapula.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.