Mainos

Vanhanen ei lämpene nettiäänestykselle

Pääministeri Matti Vanhanen ei lämpene lainkaan nettiäänestyksen käyttöön vaaleissa. Hänen mielestään nettiäänestys ei ole vielä tämän päivän kysymys.

Vanhanen vastasi kysymykseen nettiäänestyksestä tilaisuudessa, jossa hän otti vastaan valtion tietohallinnon menettelytapojen uudistamista suunnittelevan työryhmän ehdotukset.

Ajatus internetin käyttämisestä äänestyksessä on noussut esiin hallituksen kansalaisvaikuttamisen ohjelmassa. Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen (sd.) kertoi eilen olevansa valmis harkitsemaan nettiäänestyskokeilua jo vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Vanhanen korostaa, että nettiäänestykseen sisältyy vielä tietoturvallisuuden kannalta suuria ongelmia, joten asia ei ole ajankohtainen. Se on myös ehkä vastoin suomalaista äänestystraditiota. Joka tapauksessa tietoturvan pitää olla täysin aukoton, jotta ajatus voitaisiin toteuttaa. Pitää olla siis ehdoton varmuus siitä, että äänestys tapahtuu äänestäjän oman tahdon mukaisesti.

Vanhanen esitttää, että toivottavasti muissa järjestelmissä asiaa kehitellään. Hän mainitsi, että kokemuksia voisi kerätä esimerkiksi osuuskuntien vaaleista. Vanhanen on kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että valtionhallinnon tietohallinnon menettelytavat on uudistettava. Hajanaisen järjestelmän kokoaminen konsernimuotoon on hänen mielestään kannatettava ajatus. Hän mainitsi, että esimerkiksi monet asiat tehdään edelleen turhan kalliisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.