Mainos

Vanhanen ei hätkähdä teknologian takapakkia

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä teknologiateollisuuden neuvottelujen keskeytyminen ei ole katastrofaalista, koska neuvotteluja jatketaan syksyllä.

- Ratkaisu ei tietenkään vastannut meidän toiveitamme. Hallituksessa toivoimme, että alalle olisi saatu etukäteen päänavaus tuleville neuvotteluille.

Pääministeri katsoo kuitenkin myönteiseksi sen, että neuvotteluosapuolilla oli ratkaisu verraten lähellä.

- He tulevat hyvässä hengessä jatkamaan neuvotteluja syksyllä. Hallitus tulee olemaan molempiin osapuoliin taustalla yhteydessä ja katsotaan, voimmeko auttaa jotenkin.

Vanhasen mukaan neuvotteluosapuolet olivat pyytäneet hallitukselta tiettyjä asioita, joihin hallitus suhtautui myönteisesti. Pääministerin mukaan pyyntöjen sisältöä ei kerrota kuitenkaan julkisuuteen tässä vaiheessa.

- Toiveet olivat heidän ideoimiaan ja ne kuulostivat järkeviltä. Verotukseen pyynnöt eivät kuitenkaan liittyneet, Vanhanen korosti.

Vanhasen mukaan teknologiateollisuuden neuvottelujen vaikeudet liittyvät keskeisesti talouskriisiin. Siksi hänen mukaansa ei olekaan mikään yllätys, että myös aineellisista kysymyksistä on erimielisyyksiä.

Pääministeri näkee talouskriisin osana teknologiateollisuuden neuvotteluvaikeuksia. Katso video.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.