Mainos

Vanhanen ehdottaa kattoa kuntaverolle

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ehdottaa kattoa kuntien veroprosentille. Ehdotuksen mukaan valtio maksaisi kunnalle tietyn rajan ylittävät kulut, jos siellä veroprosentti uhkaa nousta yli sovitun kuntaverokaton. Vastineeksi kunta sitoutuisi noudattamaan valtion talousneuvoja.

Vanhanen esitteli ehdotuksensa keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Järvenpäässä. Hän luonnehti sitä tulevaisuuden tavoitteeksi, joka vaatii huolellista harkintaa ja valmistelua.

Ennen sen toteutumista Vanhanen lupasi valtionosuusjärjestelmään muutosta, joka auttaa köyhimpiä kuntia. Hän sanoi, että pomputtelu loppuu eikä näiden kuntien tarvitse käydä joka vuosi lakki kourassa perustelemassa Helsingissä poikkeuksellisen vaikeita olojaan.

Raskas tappio kuntavaaleissa on puhuttanut paljon keskustan piirissä. Vanhanen halusi jo lopetella kuhinaa asian ympärillä. Hän sanoi, ettei puolueella ole varaa jäädä kuukausikaupalla piehtaroimaan vaalitappion kanssa.

Työmarkkinaosapuolilta Vanhanen toivoi yhteistyön henkeä ja palkkamalttia. Hän sanoi, että sitä tarvitaan kilpailukyvyn säilyttämiseksi ja työllisyyden turvaamiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.