Mainos

Vanhanen: Afganistan-sekoilusta selvitys

Pääministeri Matti Vanhanen lupaa, että eduskunta saa selvityksen Afganistanin rauhanturva-operaation tietokatkoksesta. Sotku selvitetään kuitenkin sitä ennen ulkopoliittisen johdon kesken.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaati tänään Helsingin Sanomissa, että hallituksen on annettava eduskunnalle selvitys rauhanturvaajien kotiuttamiseen liittyneestä tietokatkossotkusta.

- Hän kertoi tästä aikomuksesta minulle etukäteen ja sanoin, että kunhan ensin hallitus ja presidentti ovat käyneet asian yhdessä lävitse, niin sitten etsitään myös muoto, millä asiasta kerrotaan eduskunnalle, Vanhanen sanoi MTV:n uutisten haastattelussa.

- Eli tästä tulee eduskunnalle jonkinlainen selvitys?

- No tavalla tai toisella, ei sitä muotoa ole vielä katsottu. Selvitetään ensin tämä asia itsessään. Ja tottakai eduskunta ja kaikki muutkin saavat tietää mitä on tapahtunut.

Urpilainen haluaa Häkämiehen vastuuseen

SDP:n Jutta Urpilainen toivoisi asiassa pääministerin ilmoitusta.

- Itse toivoisin, että hallitus antaisi eduskunnalle pääministerin ilmoituksen ja sen ilmoituksen pitäisi puolustusministeri Jyri Häkämies, Urpilainen sanoi MTV:lle

Demarien syyttävä sormi osoittaa erityisesti puolustusministeri Jyri Häkämiestä. Tässä kohtaa Vanhanen haluaisi panna jäitä hattuun.

- Ei kannata nyt ehkä henkilöidä tätä, että selvitetään nyt ensin mitä tässä on tapahtunut.

Sotkusta opittava

Vanhasen mielestä tietokatkos-sotkusta pitää myös oppia.

- Se mikä tästä pitää oppia on, että eihän tällaista saa tapahtua. On selvää, että kaiken tällaisen keskeisen tiedon pitää tulla presidentille, pääministerille, muille ministereille silloin, kun ratkaisuja tehdään ja käydään poliittista keskustelua siitä kuinka kauan operaatiota jatketaan.

UTVA eli hallityksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta kokoontuu vasta marraskuun puolivälissä, joten salamannopeaa selvitystä ei näillä näkymin ole tiedossa. Demareiden mielestä aikataulun pitäisi olla nopeampi.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 24.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.