Mainos

Vanhala: Kolme jäsentä riittää

Pääjohtaja Matti Vanhalan mielestä kolme jäsentä Suomen Pankin johtokunnassa riittää. Vanhala on myös tyytyväinen perjantaisiin euron tukiostoihin eikä usko Tanskan emu-jäsenyyttä koskevan kansanäänestyksen heiluttavan euron arvoa.

Vanhala

Kaupungissa hyörivät mielensoittajat eivät toistaiseksi ole häirinneet Prahaan IMF:n kokoukseen kerääntyneitä maailman talousvaikuttajia. Delegaatit ovat eläneet omaa erillistä kokouselämäänsä tavalliseen tapaan Tsekin poliisin tarkassa suojelussa. Myös Suomen Pankin Matti Vanhala hoitelee Prahassa kansainvälisiä tehtäviään tyytyväisenä kotipesänsä nykyiseen kolmijäseniseen johtokuntaan. Neljättä paikkaa ei hänen mielestään tarvitse täyttää lainkaan.

-Meitä on sitten tämän prosessin tuloksena kolme ja tämä nimitetty kolmas henkilö, Sinikka Salo on erittäin pätevä ja hyvin kokenut ekonomisti, jolla on kansainvälistä ja kotimaista kokemusta. Hän tuo hyvin kapasiteettia pankkiin, Vanhala sanoo.

Vanhala on siis sitä mieltä, että lisäjäseniä ei tarvita ja Sinika salo voi toimia pääjohtajan varamiehenä.

-No eiköhän nyt katsota, miten tällä vahvalla kolmikolla pärjätään, Vanhala jatkaa.

Vanhala on tyytyväinen myös EKP:n ja G7-maiden perjantaiseen intreventioon euron tukemiseksi.
Tanskan emu-äänestyksellä ei hänen milestään ole suurta vaikutusta euron tulevaisuuteen.

-Tanskan äänestys ei euron markkinakehitykseen merkittävästi vaikuta. Tärkeintä tässä vaan on todeta, että heikko euro ei hyödytä euromaita, vaan meidän kaikkien kannalta olisi edullisempaa, että euro olisi vahvempi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.