Vanhala: Euromaiden rahapolitiikasta keskusteltava

Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala toivoo nykyistä runsaampaa ja avoimempaa keskustelua euromaiden rahapolitiikasta.

Matti Vanhala

Vanhala esittää näkemyksiään tänään Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa. Vanhala kiittelee erityisesti pankkivaltuutettujen ehdotusta raportoida eduskunnalle Euroopan keskuspankin harjoittamasta rahapolitiikasta.

Eduskunta voisi Vanhalan mielestä ottaa käyttöön julkisen kuulemistilaisuuden, jossa keskusteltaisiin pankkivaltuutettujen raportin pohjalta. Tilaisuuteen olisi vapaa pääsy myös tiedotusvälineillä.
-Näin toteutuisi arvostamani moniarvoinen keskustelu, johon myös Suomen Pankin pääjohtaja voisi osallistua. Meillä ei ole mitään sitä vastaan, jos valtuuston raportit ovat kriittisiä.

Vanhalan mukaan euromaailman vaikutuksista Suomen Pankkiin on liikkeellä vääriä käsityksiä.
-Olemme itsekin osittain syypäitä mielikuvaan, että euromaailma tarkoittaa tehtäviemme vähentymistä. Niin hullunkurista kuin se onkin, meidän työmme on itse asiassa lisääntynyt. Vanhala huomauttaa, että niin kauan kuin Euroopan unioni ei ole liittovaltio, 11 euromaata tarvitsevat omat keskuspankkinsa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat