Vanha mestari hehkuttaa Mersun valitsemaa linjaa

Mercedeksen päätös antaa Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kilpailla vapaasti formula ykkösten osakilpailuiden voitoista saa kiitokset vanhalta mestarilta Nigel Mansellilta.

MM-sarja lähestyy puolivälin rajapyykkiä, ja vaikuttaa lähes selvältä, että Mersu-kuskeista toinen kruunataan mestariksi kauden päätteeksi.

- Sekä Nico että Lewis menevät täysillä kilvanajossaan, ja he ajavat keskenäänkin kilpaa kuin hullut. Se on fantastista lajin kannalta. Mercedeksen ei tarvitsisi sallia sitä, joten kaikki kunnia heille siitä, miten asia on hoidettu, ja jatkukoon se siten vielä pitkään, Mansell kiitteli Sky Sports -kanavan verkkosivuilla.

- On pakko nostaa hattua Mercedekselle tallina ja valmistajana siitä, että he antavat kuljettajilla samanlaisen välineistön. He antavat samalla formula ykkösille ja faneille sitä mitä halutaan, eli avointa kilpailua.

Mansell neuvoo Mercedes-kuskeja välttämään turhien paineiden keräämistä, vaikka yksittäisissä kisoissa sattuisikin virheitä.

- Heidän täytyy pysyä erittäin rauhallisina ja ammattimaisina tekemisissään. He ovat parhaissa autoissa ja heillä on paras moottori sekä paras talli. Asioista ei kannata tehdä liian vaikeita: tee jämäkkä suoritus, anna kisan edetä painollaan ja sen jälkeen ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt on voittaja, Mansell filosofoi.

Lue myös:

    Uusimmat