Mainos

Vangitut toimittajat vetoavat Ranskan hallitukseen

Irakissa panttivankeina olevat ranskalaiset toimittajat ovat pyytäneet Ranskaa suostumaan sieppaajiensa vaatimukseen.

Panttivangit esittivät vetoomuksensa Al-Jazeera -kanavan näyttämällä videonauhalla. Samalla Al-Jazeera kertoi, että sieppaajat ovat antaneet Ranskalle vuorokauden lisäaikaa.

Toimittajien mukaan heidät saatetaan tappaa pian, ellei vaatimukseen suostuta. Kameralle puhuneet toimittajat kehottivat ranskalaisia lähtemään kaduille osoittamaan mieltään ja taivuttamaan näin hallituksen kumoamaan lain, joka kieltää uskonnollisten tunnusten käytön kouluissa. Laki on määrä ottaa käyttöön myöhemmin tällä viikolla, kun koulut alkavat.

Irakin islamilainen armeija -ryhmän vankeina ovat Le Figaro -lehden ja Radio France Internationalen toimittajat Christian Chesnot ja Georges Malbrunot.

Tuhannet ihmiset eri puolilla Ranskaa osoittivat eilen mieltään ranskalaistoimittajien vapauttamisen puolesta. Pariisissa noin 3000 ihmistä kokoontui parlamentin molempien kamarien puhemiesten kutsusta keskustaan osoittamaan tukeaan siepatuille ja heidän perheilleen. Mukana oli toimittajia, poliitikkoja ja uskonnollisia johtajia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.