Mainos

Vangitulle eläinaktivistille tukea

Lahden käräjäoikeus vangitsi yhden Orimattilassa kiinnijääneistä eläinoikeusaktivisteista myöhään iltaan jatkuneessa istunnossa. Tuomari Helinä Rehn arvioi sen sijaan, ettei näyttö riittänyt kolmea nuorta miestä vastaan ja ettei tutkinta vaatinut heidän vangitsemistaan.

Vangituksi tuli nuori nainen, joka oli vuokrannut Pohjanmaan ja Helsingin turkisiskuretkillä käytetyn auton. Rikosjuttu aktivisteja sekä heitä ampunutta tarhaajaa vastaan käydään ilmeisesti Orimattilan käräjäoikeudessa. Se alkaa aikaisintaan tammi-helmikuussa. Tarhaaja on ollut ensimmäisestä kuulustelusta lähtien vapaalla jalalla. Häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Yksi sairaalassa

Poliisi vaati neljän Orimattilan turkistarhaiskuun osallistuneen eläinoikeusaktivistin vangitsemista. Pyyntöä perusteltiin epäilyllä siitä, että vapaalla jalalla he pääsisivät sotkemaan jälkiään. Poliisin tutkimusten mukaan viiden hengen ryhmä on syksyn mittaan syyllistynyt ainakin yhdeksään törkeään tai tavalliseen vahingontekoon pohjalaisilla turkistarhoilla ja helsinkiläisissä turkisliikkeissä.

Aktivistiryhmä tavoitettiin itsenäisyyspäivänä Orimattilasta, missä kettujen vapautus- ja maalausretki katkesi tarhaajan haulikon laukauksiin. Ryhmän viides ja vanhin jäsen on edelleen sairaalahoidossa Tampereella saatuaan hauleja selkäänsä. Poliisi ei kohtuu- ja säästösyistä esittänyt tätä 31-vuotiasta miestä vangittavaksi.

Lahden oikeustalolle saapunut vajaan kymmenen tukijan joukko sekä oikeusavustajat Markku Fredman ja Heikki Salo iloitsivat eläinsuojeluaktivistien pääsystä vapaalle jalalle. Vangitulle tytölle huudettiin kannustushuutoja oikeuden eteisessä lähellä iltakymmentä.

Tukea virtaa maailmalta

Orimattilassa kiinnijääneiden eläinaktivistien puolesta järjestetään tänään useita mielenosoituksia eri puolilla maailmaa. Helsingissä kokoontuvan mielenosoituksen taustahenkilöt käyttävät nimeä Eläinten vapautusrintaman tukiryhmä.

Ryhmän mukaan mielenosoituksia järjestetään lisäksi ainakin Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.