Mainos

Vangittua hoitajaa epäillään jo kolmesta murhasta

Nokialla ylös nostetusta vainajasta löytyi tappava määrä morfiinia. Poliisin mukaan 26-vuotias vangittu sairaanhoitaja hoiti häntä viimeisinä päivinä.

Nokialla syyskuussa haudasta nostettujen viiden vainajan tutkimuksissa on yhdestä vainajasta löydetty tappava määrä morfiinia. Helmikuussa kuolleen 91-vuotiaan naisen verestä analysoitu morfiinimäärä oli 3,8 mg/l, kun normaali hoitomäärä on 0,08 - 0,12 mg/l.

Vainajaa hoidettiin viime päivinään morfiinilla kipujen vuoksi. Naisen verestä ja lihaksista löytynyt morfiinimäärä on kuitenkin poliisin mukaan tappava.

- Parhaimpana epäiltynä pidämme tätä vangittua sairaanhoitajaa, joka on viimeisenä päivänä tätä potilasta hoitanut, kertoo rikoskomisario Paavo Tuominen Keskusrikospoliisin Tampereen yksiköstä.

Kaikkien vainajien elimistössä todettiin olevan myös insuliinia, vaikka vain yksi henkilö sairasti diabetestä. Tutkimukset insuliinin alkuperän selvittämiseksi jatkuvat.

- Meillä on kuolemansyytutkimukset Nokialla kesken, mutta on mahdollista, että insuliiniin liittyviä epäilyjä saattaa tulla lisää, Tuominen sanoo.

Tutkimuksissa on ongelmallista ihmisen kehon oman insuliinin erottaminen lääkevalmisteena annetusta insuliinista, joka annetaan potilaalle ruiskeena.

Vainajille tehtiin oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus kuolemansyyn selvittämiseksi. Muun muassa verinäytteet lähetettiin Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokselle tutkittavaksi mahdollisen myrkytyksen toteamiseksi.

Vainajien kuolemansyyn tutkinta on osa tutkintakokonaisuutta, jossa selvitetään nokialaisen 26-vuotiaan sairaanhoitajan osuutta työpaikoillaan sattuneisiin epäilyttäviin kuolemiin. Viisi haudasta nostettua vainajaa olivat kuollessaan hoidettavina Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla. KRP tutkii naisen kuolemaa murhana.

Sairaanhoitajaa epäillään myös kahdesta Ylisen kuntoutuslaitoksessa sattuneesta kuolemantapauksesta. Lisäksi häntä epäillään pikkulapsen murhan yrityksestä.

26-vuotias sairaanhoitaja kiistää edelleen osallisuutensa tekoihin. Poliisin mukaan hänen kuulustelut ovat vielä kesken. Syyte asiassa on nostettava tammi-helmikuun tienoilla.

(MTV3)

Taustaa:

(04.09)

(10.08)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.