Mainos

Vanginvartijat vaativat vankiloihin lisää vartijoita

Vankilavirkailijain liitto muistuttaa, että vankiloihin ei ole saatu lisää vartijoita, vaikka vankien määrä on noussut tuhannella.

Vankilavirkailijain liitto vaatii vankiloihin lisää valvontahenkilökuntaa. Liitto perää myös työnantajalta lisää arvostusta vartijoiden ja vankeinhoitoesimiesten tekemälle työlle.

Kannanotossaan Vankilavirkailijain liitto viittaa myös Vantaan vankilan työskentelyoloihin. Sen mukaan Vantaan vankilassa on ollut jo vuosia liian vähän vartijoita. Liiton mukaan vartijat ovat tehneet valtavasti ylitöitä, jotkut työntekijät jopa satoja tunteja.

Liitto tiedotti näkemyksistään päivä sen jälkeen, kun kolme miesvankia yritti paeta väkivalloin Vantaan vankilasta. Kannanotossaan liitto huomautti, ettei Suomen vankiloihin ole saatu lisävirkoja, vaikka vankien määrä on noussut tuhannella.

- Rikosseuraamusvirasto, meidän työnantajamme, ei kiinnitä riittävästi huomiota valvontahenkilökunnan työhön. Sieltä ei oikeastaan saada arvostusta, vaan näyttää, että se jää taka-alalle. Liittona pelkäämme, että se heijastuu enenevässä määrin tilanteisiin, joissa tapahtuu turvallisuusriskejä, sanoi Vankilavirkailijain liiton puheenjohtaja Jari Tuomela.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.