Mainos

Vanginvartija Jouni näki kahden varkaan taluttavan poikansa pyörää – teki rohkean ratkaisun: ”He säikähtivät oikein kovasti”

Mikkeliläinen Jouni Vanninen oli suuntaamassa tänään perjantaina autolla poikansa kanssa kaupungista kohti kotia. Matkalla he huomasivat kahden nuoren miehen kuljettavan tuttua pyörää.

Samassa Vanninen ymmärsi, että kaksikko oli varastanut hänen poikansa pyörän. Poika oli jättänyt pyörän aikaisemmin tien laitaan lukittuna.

Mies päätti tehdä rohkean ratkaisun.

– Pysäytin auton ja juoksin pyörätielle. Otin kaverit kiinni, ja he säikähtivät oikein kovasti, Vanninen kertaa tapahtumia.

Provosoivat tappeluun

Nuorukaisten ensimmäinen liike oli Vannisen mukaan rehvakas ja provosoi tappeluun. Vanginvartijana Mikkelin vankilassa työskentelevä Vanninen ei kuitenkaan provosoitunut.

– Siinä olisi voinut käydä huonosti, ja se olisi ollut minulta ylireagointi, hän toteaa.

Tilanne rauhoittui hetkessä, kun Vanninen ryhtyi keskustelemaan nuorukaisten kanssa. He luovuttivat pyörän nopeasti takaisin.

– Oli puhetta siitä, että ei saa varastaa. Pojat selittelivät, minkä takia olivat varastaneet pyörän. Toisella oli selkä kipeä, eikä heillä kertomansa mukaan ollut rahaa, jotta olisivat päässeet kaupunkiin, Vanninen kertaa.

Väittivät vain lainaavansa

Vannisen mukaan pojat väittivät, että olisivat vain lainanneet pyörää ja palauttaneet sen myöhemmin. Vannisen mukaan Mikkelissä on ollut kuitenkin useita tapauksia, joissa pyörä on anastettu ja jätetty lojumaan maastoon.

Vanninen päätti olla soittamatta paikalle poliiseja. Hän otti kuitenkin nuorukaisista kuvan, jonka voi tarvittaessa välittää poliiseille, jos vastaavaa tapahtuu.

– Tiedän poliisien resurssien olevan tiukalla ja, että seuraamukset olisivat olleet pienet, koska omaisuuden arvo oli vähäinen, Vanninen toteaa.

Ei miettinyt hetkeäkään

Vanninen kertoo, että ei epäillyt hetkeäkään varkaiden perään lähtemistä. Miehen mukaan taustalla vaikutti oikeudenmukaisuuden tunne.

– Tunnistin pyörän, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun huomasin pyörän lähteneen. Nyt, kun sai verekseltään kiinni, niin ei ollut epäilystäkään siitä, ettenkö lähtisi varkaiden perään, Vanninen kertoo.

Vanninen kertoo, että omaisuutta on viime aikoina varastettu Mikkelissä herkästi. Hän harmittelee, ettei toisten omaisuutta kunnioiteta.

– Pyörien arvo on useimmissa tapauksissa matala. Varkaus aiheuttaa kuitenkin mieliharmia ja sen, että joutuu hankkimaan pyörän uudelleen. Kyllä se aiheuttaa vaivaa ja kustannuksia tietenkin, hän sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja