Mainos

Vancouveriin lähtee kolmisentuhatta kisaturistia Suomesta

Suomalaiset ovat taantumassakin vannoutuneita talviurheilufaneja. Vancouverin olympialaisiin on lähdössä Suomen Matkatoimiston kautta kolmisentuhatta kisavierasta. Matkoja olympiakisoihin järjestää ainoastaan Suomen Matkatoimisto, joka on Olympiakomitean valtuuttamana ainoa kisalippujen myyjä Suomessa. Kisalippuja on myyty jo viime vuoden helmikuusta alkaen.

Suomen Matkatoimiston tuotantopalvelujen päällikkö Marko Pitkänen kertoo, että joitakin lippuja, esimerkiksi maastohiihtokisoihin, on vielä jopa saatavilla. Lippujen hinnat vaihtelevat lajeittain suurestikin. Kalleimmat liput ovat esimerkiksi taitoluistelussa, jossa hinnat vaihtelevat 100-300 euroon sekä jääkiekossa, jossa liput alkueriin maksavat 100 eurosta ylöspäin. Edullisimmin lippuja voi ostaa esimerkiksi murtomaahiihtokisoihin, joihin lipun hinta on reippaasti alle 100 euroa. Avajaisten hinnat puolestaan vaihtelevat 200-500 euroon.

- Avajaisiin lippuja ei ole enää saatavilla, sillä nehän ovat jo huomenna. Avajaisliput menevät hinnasta huolimatta aina ensimmäisenä kaupaksi, sillä se on tapahtuma, joka halutaan ehdottomasti nähdä, kertoo Pitkänen.

Isäntämaa päättää lippujen hinnat

Pitkäsen mukaan olympialaisten isäntämaa Kanada on määritellyt lippujen hinnat tarkasti: niitä ei saa ostettua Suomea halvemmalla esimerkiksi mistään muusta maasta. Mustassa pörssissä lippujen hinnat taas yleensä nousevat moninkertaisesti valtuutettujen matkatoimistojen hinnoista.

- Mikään matkatoimisto ei myöskään voi rikastua lipun hinnalla, sillä päälle tulevat toimituskulut on määritelty tarkasti. Meille matkatoimistona tulee kaiken kaikkiaan paljon kuluja siitä, että olemme mukana tässä touhussa tukemassa urheilua, huomauttaa Pitkänen.

Kanadassa kisajärjestäjät ovat päättäneet lippujen hinnoista ja jakavat ne eri maille myyntiin. Jokaisella maalla on oma virallinen lipputoimistonsa, jonka määrittelee kunkin maan olympiakomitea. Pitkäsen mukaan lippujen korkeista hinnoista ei ole tullut suomalaisilta valituksia.

- Joka sinne lähtee kisoja seuraamaan, tietää kyllä, että kuluja tulee. Vannoutuneet kisaturistit ovat odottaneet tätä matkaa neljä vuotta, joten korkeat hinnat eivät ole heille ongelma. Jo itse matkat Kanadaan maksavat, samoin hotellit, joten hinnat ovat tiedossa, sanoo Pitkänen.

Yhdeksän päivän kisamatkan hinnaksi koituu kaiken kaikkiaan noin 4000 euroa. Summassa ovat mukana lentomatkat, hotelli ja kisaliput muutamaan tapahtumaan. Vancouverin olympiakisat alkavat huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.