Vammalan naispappikiista kurinpitoasiamiehelle

Turun tuomiokapitulin kurinpitoasiamies voi asian tutkittuaan vaatia Vammalan seurakunnan kappalaiselle esimerkiksi määräaikaista virasta pidättämistä.

Yhteistyöstä kieltäytyminen naispapin kanssa Vammalan evankelisluterilaisessa seurakunnassa johtaa kurinpitoasiamiehen käsittelyyn. Kirkollinen kurinpitorangaistus voi olla kirjallinen varoitus, määräaikainen pappisvirasta pidättäminen tai viraltapano.

Naispappeutta vastustava Vammalan kappalainen jätti maaliskuussa tulematta työvuoroonsa, jossa hänen olisi ensimmäisen kerran pitänyt toimittaa sunnuntain jumalanpalvelus yhdessä naispuolisen pastorin kanssa. Sen jälkeenkään hän ei ole tullut messua pitämään naiskollegan kanssa.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on tänään jättänyt tapauksen arkkihiippakunnan kurinpitoasiamiehen, varatuomari Ari Liikasen selvitettäväksi. Päätöksen mahdollisesta rangaistuksesta tekee tuomiokapituli.

Oulun hiippakunnassa on vastaavanlainen tapaus Oulun Karjasillan seurakunnassa. Siellä tuomiokapituli päätti eilen palauttaa asian vielä uudelleen tutkinta-asiamiehen käsiteltäväksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat