Mainos

Vammalan kappalaisen toimet tutkitaan

Turun tuomiokapituli selvittää, onko Vammalan seurakunnan kappalainen laiminlyönyt virkavelvollisuuksiaan.

Tuomiokapituli on aloittanut valmistavan tutkinnan koskien Vammalan kappalaista, joka kieltäytyi yhteistyöstä naisen kanssa. Miespuolinen kappalainen ei saapunut messun avustajaksi viime sunnuntaina, koska messun toimitti naispappi. Kappalainen oli jo ennen messua ilmoittanut, että hän ei avusta naispappia.

Tuomiokapituli selvittää, onko kappalainen toiminut vastoin virkavelvollisuuksiaan tai laiminlyönyt niitä. Jos syyte nousee, tuomio voi olla huomautus, varoitus, määräaikainen viraltapano tai pysyvä viraltapano.

Kuopion hiippakunnan piispan Wille Riekkisen mielestä naispappeuden vastustajat tulkitsevat Raamattua kapeakatseisesti.

- Myös kirkko on lukenut Raamattua tässä asiassa ja perusteellisten selvitysten ja teologian pohjalta on tehty sitten enemmistön selvä päätös. Ei Raamattua saa tällä tavalla omia itselleen.

Arkkipiispa Jukka Paarma ei sen sijaan ole vieläkään ottanut kantaa tapaukseen. Tapaus on ensimmäinen, joka koettelee piispainkokouksen viime syksynä tekemää päätöstä. Sen mukaan pappien työvuorolistoja ei saa enää järjestää sukupuolen mukaan. Jos syyte nousee, tuomio voi olla huomautus, varoitus, määräaikainen viraltapano tai pysyvä viraltapano.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.