Mainos

Vammaisten liikkumista rajoitetaan Oulussa

Vammaisten liikkumista rajoitetaan Oulun ydinkeskustassa. Teknisen lautakunnan päätöksen mukaan vammaisia kuljettavilta ajoneuvoilta estetään pääsy kävelykatu Rotuaarille kello 11:n jälkeen, kertoo sanomalehti Kaleva.

Rotuaarilla otetaan ensi syksynä käyttöön kävelykatumerkki, joka sallii moottoriajoliikenteen ja huoltoajot kävelykadulla vain aamupäivisin kello 6-11. Teknisen lautakunnan mukaan huoltoajona pidetään myös liikuntavammaisten henkilöiden ajamista tai heidän kuljettamistaan Rotuaarille.

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää kertoo Kalevassa, että päätös rinnastaa liikuntavammaiset huoltoajoon on perustuslain ja yhdenvertaisuuslain vastainen. Kävelykatumerkki rajoittaa vammaisten liikkumista kaupungin keskustassa yleisellä kohtaamis- ja ostospaikalla.

Myös Oulun vammaisneuvoston puheenjohtaja Unto Lampinen kummastelee teknisen lautakunnan ratkaisua.

-Monet vammaiset eivät ole vielä siihen aikaan (aamupäivällä) saaneet apua. He liikkuvat mieluummin päivällä ja silloin, kun heillä on asiaa kaupungille. Esimerkiksi talvella lumessa ja sohjossa vammaisten on lähes mahdotonta jostain kaukaa päästä asioimaan keskelle Rotuaaria, sanoo Lampinen.

Lampisen mukaan vammaisneuvosto vastusti lausunnossaan lautakunnan päätöstä, jonka se katsoo syrjivän vammaisia ja olevan perustuslain vastainen.

Vammaisneuvosto on esittänyt, että kävelykatumerkkiin asennettaisiin lisäkilpi, jolla sallittaisiin vammaisten ja muun muassa rollaattorin avulla liikkuvien vanhusten kuljettaminen Rotuaarille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.