Mainos

Vammaisjärjestöt pitävät kiinni vammaispalvelulaista

Helsinkiläiset vammaisjärjestöt paheksuvat jyrkästi kaupungin johdon aikeita ehdottaa vammaispalvelulakiin muutoksia. Järjestöjen mielestä säästöjä tulisi etsiä palveluja ja tukitoimia ajanmukaistamalla ja tehostamalla eikä niitä karsimalla.

Sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Timo Honkala on lähtenyt viemään eteenpäin ehdotusta, jonka mukaan sosiaali- ja terveysministeriön pitäisi alkaa valmistella muutoksia vammaispalvelulakiin. Sosiaalilautakunta hylkäsi esityksen ja kaupunginhallitus on kertaalleen jättänyt sen pöydälle. Asiaa käsitellään jälleen maanantaina 15. joulukuuta.

Vuonna 1988 voimaan tullut vammaispalvelulaki takaa vammaisille heidän tarvitsemaansa apua mm. liikkumiseen ja asumiseen tuloista riippumatta. Sen sijaan tarveharkinta on vammaisjärjestöjen mukaan varsin tiukkaa, mitä järjestöt pitävät asianmukaisena. Helsingissä vammaispalvelulakiin perustuvat menot ovat neljä prosenttia kaikista sosiaalitoimen menoista eli suunnilleen yhtä paljon kuin päihdehuollon menot. Koko kaupungin budjetista vammaispalvelut vievät yhden prosentin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.