Valvontakameraan osui erikoinen kuva – pyöräilijä sotki roimaa ylinopeutta, selvisi sakoitta

Poliisin liikennevalvontakeskus käsittelee nopeusvalvontakameraan tallentuneita kuvia. Niihin on tallentunut yllättäviäkin kuvia. Elokuussa kameraan tallentui lujaa ajanut pyöräilijä.

Elokuun puolivälissä nopeusvalvontakamera räpsähtää Espoossa aamupäivällä. Kuvaan ei kuitenkaan tallennu autoilija tai moottoripyöräilijä, vaan pyöräilijä. Alueella nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa, nopeusvalvontakameraan pyöräilijä laskeskelee kuitenkin 59 kilometrin tuntinopeudella. 

Alamäkeen laskettaessa pyörän nopeus saattaa kiihtyä paljonkin, mutta nopeus ei ole yllättävää pyöräilyä harrastaville. Myös liikennevalvontakeskuksen johtaja komisario Dennis Pasterstein on tietoinen, ettei kyseinen ylinopeus ole maantiepyöräilijälle tavaton.

– On mahdollista, että samanlaisia kuvia on tallentunut kameroihin muuallakin Suomessa. Ne on kuitenkin saatettu poistaa saman tien, kun pyöräilijöitä ei ole pystytty tunnistamaan, sanoo Pasterstein. Hän muistuttaa, että nopeusrajoitukset koskevat myös pyöräilijöitä. 

Kyseinen kuva oli tallennettu kansioon, johon poliisi kerää erikoisempia liikenneilmiöitä.

Pyöräiljän voi olla kuitenkin hankala tunnistaa ajonopeuttaan, mikäli pyörässä ei ole asennettuna nopeusmittaria. 

Lue myös:

    Uusimmat