Mainos

Valvira selvittänyt yli 400 lääkärin tutkintotodistukset - "todella työläs projekti"

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on saanut päätökseen projektin, jossa selvitettiin EU/ETA-valtioiden ulkopuolella suoritettujen lääkäreiden tutkintojen oikeellisuus.

Selvitettäviä tutkintoja oli 805. Toukokuun alkuun mennessä projektiryhmä on saanut yliopistoista vastaukset 438 tutkinnosta. Näissä ei ole havaittu todistusväärennöksiä.

Projektiin kuuluvista tutkinnoista on kesken 367 lääkärin tutkinnon selvittäminen. Kesken olevat selvitykset tehdään virkatyönä Valvirassa.

Projektissa selvitettiin 1.1.1992 - 15.11.2011 välisenä aikana laillistettujen, Valviran ylläpitämään terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin (Terhikki) merkittyjen lääkäreiden tutkintoja.

Valviran mukaan Suomessa laillistetut lääkärit ovat suorittaneet tutkintoja 48 maassa, osassa niistä useammassa yliopistossa. Noin 70 prosenttia tutkinnoista on suoritettu Venäjän tai entisen Neuvostoliiton alueella.

Valvirasta kerrotaan, että joissakin tapauksissa varmistuksen saaminen tutkinnoille on ollut todella työlästä. Esimerkiksi pelkkä yhteystietojen hankkiminen on monien yliopistojen nimenmuutosten ja puutteellisten verkkosivujen takia vienyt yllättävän paljon aikaa.

Varmistuspyynnöt yliopistoille on lähetetty pääasiassa sähköpostilla, mutta kaikki yliopistot eivät saaneet avattua liitetiedostoja. Kyselyjä on siis lähetetty myös telefaxilla ja maapostissa tai puhelimitse.

Venäläisten yliopistojen kanssa asioitiin venäjäksi, muiden yliopistojen kanssa englanniksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.