Mainos

Valvira-oikeudenkäynti: Nimetön vihjesoitto ei johtanut mihinkään

Valviran virkamies sai 7. toukokuuta 2010 puhelinsoiton, jossa soittaja ei halunnut kertoa nimeään. Hän kertoi Suomessa toimivasta lääkäristä, joka oli saanut väärät paperit Pietarista. Yhdysvalloissakin mies oli saanut tuomion.

Soittaja kertoi myös epäasiallisista resepteistä ja muista asioista. Hän ei kuitenkaan halunnut paljastaa nimeään, mutta kun Valviran virkamies totesi, ettei mihinkään toimenpiteisiin voida ryhtyä, niin soittaja oli kertonut kyseessä olevan Esa Laiho.

Virkamies oli kysynyt, mistä hän tämän tiesi. Soittaja oli kertonut Laihon kertoneen hänelle asiasta itse. Asia oli vaikea, koska soittaja tiesi ilmoituksen johtavan Laihon toiminnan loppumiseen.

Tuohon aikaan Valvirassa tehtiin selvityksiä ensimmäisen, ns. lääkäriopiskelijan valelääkäritapauksen tiimoilta ja asia oli vahvasti julkisuudessa.

Soittoon vastannut virkamies kirjasi tiedot asiakirjaan ja toimitti sen eteenpäin.

Oikeudenkäynnissä kyse on siitä, toimivatko tämän asiakirjan myöhemmin saaneet virkamiehet oikein vai jätettiin asia virheellisesti perusteellisesti tutkimatta.

- Opiskelijan valelääkäritapauksen takia ilmiantoja tuli päivittäin ja niitä piti priorisoida, yhden syytetyn puolustus huomautti.

Laihon tapaukseen palattiin vasta syksyllä 2011, kun Ilta-Sanomat kertoi valelääkärin tapauksesta.

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 13.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.