Mainos

Valvira hoitajan raiskaustuomiosta: "Vielä ei voi arvioida, pitäisikö vanhustenhuollon valvontaa kiristää"

Valviran mukaan julkisen selosteen perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä siitä, onko vanhustenhuollon valvontaa syytä kiristää tai muuttaa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan miehen vankilaan muun muassa 27 raiskauksesta. Oikeuden julkisen selosteen mukaan uhrit olivat 74-100-vuotiaita laitoshoidossa olevia vanhuksia, joiden hoitajana mies toimi.  Vanhukset olivat muistisairaita ja osa heistä hyvin voimakkaasti liikuntarajoitteisia. 

– Me tiedämme tällä hetkellä sen, mitä julkisessa selosteessa kerrotaan. Siinä on vielä hyvin vähän tietoa siitä, millaiset olosuhteet ovat olleet kyseisessä paikassa. Tapaus kuitenkin varmasti nostaa monia kysymyksiä pintaan, sanoo terveydenhuollon valvontaosaston esittelijäneuvos Helena Mönttinen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta.  

Vanhustenhuollon organisaatioita valvoo alueellisesti aluehallintovirasto ja päävastuu valvonnassa on aina työnantajalla, Mönttinen kertoo. 

– Me pyrimme koko ajan enemmän ohjaamaan omavalvontaa, jotta ongelmat havaittaisiin ja niihin puututtaisiin välittömästi. Valvontaviranomaisille tieto tulee valitettavasti kuitenkin usein vasta jälkikäteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.