Mainos

Valvira antoi useista lääkemurhista epäillyn hoitajan jatkaa työssään tuomioidenkin jälkeen

Sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontaviranomainen Valvira antoi nyttemmin useista lääkemurhista epäillyn hoitajan Aino Nykoppin toimia ammatissaan, vaikka hänet oli tuomittu useista rikoksista ennen nyt käynnissä olevaa oikeudenkäyntiä.

Nykopp oli saanut sakkoja jo vuonna 2006 muun muassa lääkkeiden varastamisesta työpaikaltaan sairaala Mehiläisestä. Vuonna 2008 hän sytytti tulipalon Meilahden sairaalan hississä ja sai tuomion tuhotyöstä. Viime vuonna Nykopp sai tuomion potilaansa korujen varastamisesta.

Hoitaja sai jatkaa työtään vanhusten parissa rikostuomioista huolimatta, vaikka yksityishenkilö teki Nykoppin toiminnasta tutkintapyynnön Valviraan vuonna 2006.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että useista lääkemurhista epäillyllä hoitajalla Aino Nykoppilla on yhä lupa toimia ammatissaan. Valvira perusteli toimilupaa muun muassa sillä, ettei Nykopp ole vielä saanut tuomiota Helsingin käräjäoikeudesta.

59-vuotias perushoitajaa epäillään viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Väitetyt uhrit olivat hänen iäkkäitä hoidokkejaan. Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Nykoppin mielentilatutkimukseen. Varsinainen tuomio asiassa saadaan, kun Nykoppille tehty mielentilatutkimus on valmis.

Kaikki uutiset lääkemurhista erikoissivuilla.

Lue myös:

(30.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.