Mainos

Valvira alkoholimainonnan valvonnasta: Ei jokaisen jakeluauton perässä voi juosta

Valviran ylitarkastaja Marianna Vasaran mukaan mikkeliläispanimon mainosjupakka on yksittäinen tapaus, johon ei ole toistaiseksi käytännössä puututtu. Mainonnan laillisuutta valvovat aluehallintovirastot, ja sääntörikkomuksista voi seurata esimerkiksi sakko tai huomautus.

Mikkelissä toimiva Saimaan Juomatehdas kertoo löytäneensä alkoholin mainontaa kiristävästä laista porsaanreiän, jonka nojalla olutmainokset saavat olla rekoissa kuten ennenkin.

Vasara sanoo, että kukin tapaus tarkastellaan erikseen.  Muita vastaavia kiistanalaisia rekkamainoksia ei Valviran tietoon ole tullut.

– Ei aluehallintovirastojen väki varmasti pitkin poikin juokse metsästämässä jakeluautoja. Jos he saavat ilmoituksen, lähettävät he panimolle kyselyä, että onko mainos panimon kustantama, selvittää Vasara.

Muut panimot ovat kuitenkin tuoneet näkyvästi esille vastalauseensa vuoden vaihteessa voimaan tulleille alkoholimainonnan tiukennuksille. Esimerkiksi Laitilan Wirvoitusjuomatehdas repi tien varressa olleesta jättimäisestä mainostölkistä kukon kuvan irti joulukuussa mediajulkisuuden saattelemana.

Vasaran mukaan Saimaan Juomatehdas on ottanut omat mainoskikkansa käyttöön.

- Heillä ei ole sattunut olemaan oluttölkkiä tai jotakin mistä media olisi vatvonut kuukausitolkulla, niin jollakin tavallahan asia täytyy tuoda esille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.