Mainos

Valtuutetut vaativat lisää tontteja

Tonttipula riivaa pääkaupunkiseutua, mutta valtuutetut katsovat onnistuneensa hyvin asuntopolitiikassa. Vain vajaa viidennes päättäjistä arvostelee kunnan toimia MTV:n kyselyssä.

Peräti 75% pääkaupunkiseudun valtuutetuista haluaisi lisätä omakotitonttien määrää kunnassaan. Kiihkeimmin tonttien perään ollaan Espoossa, jossa 90% valtuutetuista haluaa lisää omakotirakentamista. Vaikka tontteja halutaan lisää kaikkiin pääkaupunkiseudun kuntiin, ovat valtuutetut pääosin tyytyväisiä kuntansa asuntopolitiikkaan. Kriittisimpiä ollaan Helsingissä.

MTV:n kysymyksiin kaupunginvaltuutetut vastasivat seuraavasti:

Kuinka hyvin katsotte oman kuntanne hoitaneen asunto- ja yhdyskuntapolitiikkansa?
1% erittäin hyvin
40% melko hyvin
42 % tyydyttävästi
15% melko huonosti
2% huonosti

Valtuutetut eivät tyrmää omaa tapaansa hoitaa kuntansa asunto- ja yhdyskuntapolitiikkaa, mutta eivät sitä ylistäkään. Tyytymättömimpiä ollaan Helsingissä, missä 27% vastaajista sanoo, että asuntopolitiikkaa on hoidettu huonosti. Vantaalla ollaan hieman Espoota tyytyväisempiä.

Haluatteko, että kuntanne kaavoittaa jatkossa enemmän omakotitontteja?
74% kyllä
18% ei
8% en osaa sanoa

Omakotitontteja halutaan siis lisää, varsinkin Espoossa, missä 90% vastasi kyllä ja vain 5% ei. Helsingissä omakotitonttien lisäämistä kannatti 60% vastaajista.

Varsinkin kokoomuslaiset haluavat lisätä omakotirakentamista, 95% vastasi kyllä eikä yksikään ei . Myös keskusta, kristilliset, rkp ja demarit ovat vankasti omakotitonttien lisäämisen kannalla. Demareistakin nimittäin 65% sitä kannattaa ja 27% vastustaa.

Vasemmistoliitossa omakotirakentaminen ei juuri saa tukea, niukka enemmistö (55%) vastustaa ja reilu kolmannes (37%) kannattaa. Vihreillä taas on epäselvin näkemys asiaan. 46% vastasi kyllä, 33% ei ja 22%:lla ei ollut kantaa.

Länsimetrolla vahva kannatus

Poliittinen tahto länsimetron rakentamiseksi on vahvistunut. Jopa 77 prosenttia pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuutetuista kannattaa länsimetroa.

Jopa kolme neljäsosaa Helsingin, Espoon ja Vantaan valtuutetuista kannattaa metron jatkamista Ruoholahdesta eteenpäin.

Jo puolet Espoon valtuutetuista kannattaa MTV:n kyselyssä länsimetron rakentamista. Valtuuston päätettäväksi vaikea asia tulee ensi vuonna. Vastustajia huolestuttaa hankkeen kalleus. Metron pelätään tuovan Espooseen myös liikaa kerrostalolähiöitä.

Yksikään Helsingin tai Vantaan valtuutettu ei vastusta länsimetroa. Tyypillinen vastustaja on espoolainen kokoomuslainen.
Lue lisää kyselyn tuloksista.

(MTV3)

Tonttipula riivaa pääkaupunkiseutua. Valtuutetut katsovat kuitenkin onnistuneensa hyvin asuntopolitiikassa.
(Kymmenen uutiset 23.05.2004)

Länsimetron kannatus on kasvanut.
(Kymmenen uutiset 21.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.