Mainos

Valtuutetulle varoitus Kuopion asiakirjasotkusta

Kuopion käräjäoikeus on antanut varoituksen kaupunginvaltuutetulle, joka heitti salaisia asiakirjoja jäteastiaan vuosi sitten. Mies syyllistyi tuottamukselliseen virkasalaisuuden rikkomiseen.

Asiakirjat sisälsivät muun muassa terveystietoja. Valtuutettu Kalle Keinänen (vas.) oli saanut ne haltuunsa sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston varajäsenenä. Hän heitti ne menemään joulusiivouksen yhteydessä. Sivullinen löysi paperit ja toimitti ne Savon Sanomille, joka julkisti asian.

Syyttäjä vaati valtuutetulle sakkorangaistusta, mutta oikeuden mukaan hän ei menetellyt erityisen moitittavasti. Hänen tarkoituksenaan ei ollut asiakirjojen paljastaminen, vaan hävittäminen.

Kuopion kaupunki määrättiin korvaamaan 4000 euroa kärsimyskorvauksia 16:lle asianomistajalle, joiden nimet esiintyivät papereissa. Kukin heistä saa 250 euroa. Valtuutettu itse joutuu maksamaan tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut.

Keinänen on myös Kuopion käräjäoikeuden lautamies. Syksyllä hänet vapautettiin tehtävästä määräaikaisesti. Käräjäoikeus piti ilmeisenä, että hän ottaa varoituksesta opikseen, joten hän saa jatkaa lautamiehenä.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.