Mainos

Valtuustoaloite huivinkäyttösuosituksesta ihmetyttää islamilaista yhdyskuntaa

Vapauspuolue jätti eilen Turun kaupunginvaltuustolle aloitteen, jossa toivottiin, että Turku antaisi vakavan suosituksen pidättäytyä kasvot peittävien huntujen ja päähuivien käytöstä.

Ajatus musliminaisten huntujen ja päähuivien käytön rajoittamisesta herättää ihmetystä Suomen islamilaisessa yhdyskunnassa.

- Huivin käytön pitäisi olla asia, josta jokainen voi päättää itse. Lisäksi Suomessa on uskonnonvapaus, yhdyskunnasta kommentoidaan.

Aloitteen allekirjoittaneen Olavi Mäenpään mukaan valtuustoaloite on kuitenkin saanut hyvän vastaanoton "kansan syvissä riveissä".

- Olen tänään saanut lukuisia puhelinsoittoja, että tällainen aloite on paikallaan. Esimerkiksi Ranska suhtautuu hyvin nuivasti kasvot peittäviin huntuihin ja huiveihin ja samoin Suomessa sellaisten huivien käyttöä tulisi rajoittaa, jotka estävät tunnistamasta ihmisen kasvoja, toteaa Mäenpää.

- Jo suomalaiset käytöstavat edellyttävät, että on otettava pipot ja lippalakit pois kun mennään esimerkiksi oppitunneille. Samoin Suomen laissa on kielletty, ettei kasvoja saa peittää esimerkiksi mielenosoituksissa, perustelee Mäenpää.

Eilen jätetty aloite lähtee ensin valmisteltavaksi ja palaa sen jälkeen valtuuston käsiteltäväksi.

- Takaan, että tämä asia herättää keskustelua ja toivon, että ihan koko Suomessa aloitetaan aiheen tiimoilta ihan asiallinen keskustelu.

Vapauspuolueen jättämän aloitteen myötä huivien käyttöä käsitellään tiettävästi ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuustoissa.

- Uskon, että toteutuessaan tällä kaupunginvaltuuston antamalla suosituksella olisi suuri merkitys. Onhan vastaavia suosituksia kaupungeissa ja kunnissa annettu aiemminkin esimerkiksi lasten ja nuorten kotiintuloajoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.