Valtteri Bottas tyrmäsi F1-kauden avauksessa, mutta mykistävin näytös tuli myöhemmin – "Olin tasolla, jolla en ollut ikinä ennen ollut"

Valtteri Bottas löysi ajamisestaan täysin uuden tason kesän Espanjan GP:ssä. Suomalaistähti muisteli upeaa paalupaikkaansa C Moren Never Give Up -dokumentissa. 

Kauden avauskisan ylivoimaisesti voittanut Bottas tuli myös Barcelonaan huippuvireessä, sillä hän oli ottanut vuoden toisen voittonsa edellisessä Azerbaidzhanin osakilpailussa.

Tämä näkyi itseluottamuksena aika-ajossa: paalupaikka huimalla 0,6 sekunnin erolla Mercedes-tallitoveri Lewis Hamiltoniin

– Barcelonan aika-ajokierros oli sellainen, että tunsin olevani tasolla, jolla en ollut ikinä ennen ollut, Bottas muistelee F1-kautta kertaavassa dokumentissa. 

Hän nostaa kyseisen kierroksen esimerkiksi kuljettajalle ihanteellisesta tilanteesta. 

– Se on uskomatonta, miten helpolta ajaminen tuntui kierroksen aikana. Pääsin omalle tasolleni, ja mentaalisesti sellaiseen tilaan, jossa pitää olla. Siihen tähtää aina uudestaan, mutta se tuntuu mahdottomalta. Siihen vaikuttaa niin monia asia elämässä ja se, miten viikonloppu kulkee.     

Never Give Up – F1-kausi Valtterin silmin on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 21. tammikuuta. Alla Bottaksen huikea paalukierros Barcelonasta. 

  

Lue myös:

    Uusimmat