Valtteri Bottas syttyi muutoksista – Red Bull -pomolta hapan kommentti Mercedestä suosivista ratkaisuista

Näyttävän driftauksen Abu Dhabin F1-harjoituksissa esittänyt Valtteri Bottas näki Yas Marinan radalle tähän vuoteen tehtyjen muutosten parantaneen ajettavuutta.

Bottas kävi perjantain jälkimmäisten harjoitusten alussa pitkässä sivuluisussa, mutta onnistui täpärästi selviämään vain pienellä takapyörän kosketuksella betoniseinään.

– Se osuus radasta on nyt vähän nopeampi, ja ajolinjan ulkopuolella on vielä aika pölyistä, Bottas kommentoi.

– Menin siinä vähän turhan leveäksi kanttarilta ja sitten jouduin maksamaan siitä. Onneksi ei tullut mitään vahinkoa. Se oli ihan kiva driftaus, Mercedes-kuski hymyili.

Abu Dhabin radalle on tehty useita muutoksia, jotka ovat tehneet muutamista mutkista nopeampia. Tarkoituksena on ollut lisätä paikkoja, joissa kuskit voivat käydä taistelua rengas rengasta vasten. Mutkan seitsemän neulansilmää on levennetty, mutkan yhdeksän kallistusta muutettu ja samalla yhdistetty neljä aiempaa mutkaa yhdeksi pitkäksi mutkaksi sekä lopun mutkien sädettä on levennetty loivemmaksi.

Bottakselle ensituntuma oli positiivinen.

– Oli mukava saada tuntumaa muokatusta radasta. Se tuntuu ehdottomasti mukavammalta kuin aiemmin. Radassa on parempi flow, ja siinä on tilaa ohitusyrityksille. Se on myös säätöjen kannalta vähän erilainen, koska siinä on aika pitkiä mutkia ja osa vähän enemmän kallistettujakin. Nautin siitä, Bottas totesi.

Ja miksi ei nauttisi, jos uskominen on Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria. Viime vuonna voittoa Abu Dhabissa juhlineen Red Bullin esimiehen mukaan kaikki muutokset ovat menneet juuri Mercedeksen kannalta nappiin.

– Ilmeisesti he ovat poistaneet kaikki mutkat, joista Mercedes ei pitänyt, Horner totesi puolivakavissaan Sky Sportsin haastattelussa.

Perjantain toisissa harjoituksissa Red Bullin Max Verstappen jäi 0,6 sekuntia Mercedeksen Lewis Hamiltonin kärkiajasta. Bottas oli kolmantena vajaat neljä kymmenystä tallikaveriaan perässä. Tasapisteissä päätöskisaan lähtevät Verstappen ja Hamilton ratkaisevat sunnuntaina maailmanmestaruuden kohtalon.

Lue myös:

    Uusimmat