Valtteri Bottaksen rajussa kolarissa hurjat G-voimat – suomalaistähti selvisi kovasta tärskystä pienillä vammoilla

3:55
Valtteri Bottas ja George Russell kolaroivat rajusti Imolassa.

Valtteri Bottaksen ja George Russellin kolari nousi Emilia-Romagnan osakilpailun suurimmaksi puheenaiheeksi. Suomalaistähti selvisi rajusta tärskystä onneksi mustelmilla, mutta Mercedeksen auto koki kovia 30 G-voiman kolarissa.

Bottas ja Russell kolaroivat rajusti Imolassa ajetun osakilpailun puolivälin paikkeilla. Kovassa vauhdissa tapahtunut yhteentörmäys oli raju. Molemmat kuljettajat liukuivat vauhdilla päin ratavalleja.

Kaksikko selvisi rajusta kolarista kuitenkin säikähdyksellä. Mercedeksen pääinsinööri Andrew Shovlin kertoi Bottaksen olevan kunnossa pientä kolhua lukuun ottamatta.

– Onneksi hän selvisi siitä vain polviruhjeella. Se oli iso kolari, noin 30 Gvoiman osuma. Harmi, ettei autolla käynyt aivan yhtä hyvä tuuri, Shovlin toteaa Mercedeksen GP-analyysissä.

Bottaksen auto koki todella kovia kolarin yhteydessä. Vauhdilla seinään törmänneen auton kaikkia vaurioita ei pystytä edes korjaamaan. Osat, jotka voidaan vielä korjata, on viety takaisin Mercedeksen tehtaalle Iso-Britanniaan.

– Autossa on iso määrä vaurioita. Veimme ison osan takaisin Iso-Britanniaan. Veimme moottorin Brixworthiin, jossa se tutkitaan huolellisesti. Osan osista voimme pelastaa, mutta valitettavasti suuri osa vaurioista ei ole korjattavissa, Shovlin harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja