Mainos

Valtiovarainministerit vastakkain leimaveroasiassa

Hallituksen valtiovarainministerit ovat eri mieltä pankkilainojen leimaveron poistamisesta. Toinen valtiovarainministeri Arja Alho esitti leimaveron poistoa eilisaamuisessa lehtihaastattelussa. Sauli Niinistö tyrmää ajatuksen tuoreeltaan.

Niinistö on hyvin kiusaantunut Alhon eilen aloittamasta leimaverokeskustelusta. Leimaveroa ei voi poistaa koskematta valtion budjettiin, joka on varsinaisen valtiovarainministerin aluetta. Budjettiin tulee noin miljardin markan aukko, jos luottojen leimavero poistetaan. Kakkosministeri on nyt astunut ykkösministerin varpaille.

Julkiseksi noussut erimielisyys osoittaa, että ensimmäinen ja toinen valtiovarainministeri eivät tee riittävästi yhteistyötä ministeriön sisällä. Ministeri Alho aikoo viedä eteenpäin esityksensä korkojen leimaveron poistamisesta, vaikka budjetista vastaava ministeri Niinistö sitä tiukasti vastustaa.

Ministeri Alho on puheissaan osin ristiriitainen, sillä hän on esittänyt aiemmin ruokaan kohdistuvan arvonlisäveron alentamista. Nyt hän olisi valmis paikkaamaan budjettiaukkoa veroa korottamalla eli käytännössä nostamalla ruoan hintaa.
(STT/MTV3-Markku Pohjanmäki)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.