Mainos

Valtiovarainministerit eivät kokoonnu huomenna – Huippukokouksen pelätään epäonnistuvan

Huomiseksi suunniteltu EU-maiden valtiovarainministerien kokous on peruttu, kertovat diplomaattilähteet. Huomisillan EU-maiden ja euromaiden johtajien tapaamiset sen sijaan toteutetaan suunnitellulla tavalla.

Tieto ministerikokouksen peruuntumisesta herätti Brysselissä hämmennystä ja pelkoja koko huipputapaamisen epäonnistumisesta. Osakekurssit Euroopassa ja Yhdysvalloissa laskivat jo tiistaina epäilyistä, ettei ratkaisevia päätöksiä saada.

Uutistoimisto Reutersin mukaan valtiovarainministerien kokous peruttiin, koska käsiteltävien asioiden yksityiskohdat eivät vielä ole valmistuneet.

Neuvottelut Kreikan velkojen leikkaamisesta ovat yhä kesken, mutta yksityisten sijoittajien vastuusta saatetaan antaa jonkinlainen tarkennettu arvio. Aiemmin on kerrottu EU:n taivuttelevan pankkeja 60 prosentin leikkuuseen, mutta pankit ovat suostuneet vasta 40 prosenttiin.

– Kyse on siitä, mitä euroalue voi edes päättää. He eivät voi kuitenkaan päättää velkojen leikkuusta – mikä juridinen valta heillä olisi tehdä niin, nimetön EU-virkamies sanoi Reutersille.

Epätodennäköistä on myös se, että väliaikaisen vakausrahaston vahvistamisesta tai pankkien tukemisesta saataisiin pöytään kovia lukuja.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.