Mainos

Valtiovarainministeriön riihi alkoi synkissä tunnelmissa

Valtiovarainministeriö on aloittanut aamulla väännön ensi vuoden budjettiesityksestä. Ministeriön sisäistä riihtä varjostavat valtion nopea velkaantuminen ja huono taloustilanne.

Valtion vieraskartanoon Königstedtiin saapui tiukkailmeinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp) kuulemaan katsausta taloustilanteesta.

Urpilaisen esikunnan mukaan elokuun lopun budjettiriihen suurimmat haasteet liittyvät kestävyysvajeeseen. Odotettavissa on päätöksiä sekä aikatauluja rakenteellisista uudistuksista.

Myös pääministeri Jyrki Katainen (kok) toivoi päätöksiä rakenteellisista uudistuksista jo elokuun budjettiriihessä MTV3 Uutisten haastattelussa viime viikon perjantaina.

– Toivon mukaan tulee. Itse olen valmis tekemään töitä sen eteen. Rakenneuudistukset tarkoittavat käytännössä sitä, että yhä useampi suomalainen olisi töissä ja että töitä tehtäisiin pidempään, Katainen linjasi.

Kataisen mukaan rakenteelliset uudistukset ovat talouspolitiikan uskottavuuden kannalta olennainen kysymys.

Lisäksi hallitus toivoo työmarkkinajärjestöiltä maltillista palkkaratkaisua, jota hallitus on valmis tukemaan. Lisäksi luvassa lienee pieni täsmäelvytyspaketti.

Urpilainen tapaa iltapäivällä median edustajia. Kovien talousuutisten lisäksi hän on valmistautunut kommentoimaan SDP:n tilannetta ja ennätysalhaalle vajonneita kannatuslukuja.

Valtiovarainministerin ja SDP:n puheenjohtajan talousviesti on suunnattu myös omalle eduskuntaryhmälle, joka kokoontuu ensi viikon alussa Lahteen kesäkokoukseen levottomissa tunnelmissa.

Eilen SDP:n kansanedustaja Jukka Kärnä syytti puolueensa alamäestä kokoomusta, jolla on kuristusote talouspolitiikasta. Kärnän mukaan Elinkeinoelämän keskusliitto ohjailee kokoomusta kuin sätkynukkea.

Kärnän mukaan taantuma, työttömyys ja velkaantuminen ovat kokoomukselle ja EK:lle vain verukkeita, joilla perustellaan palkkojen leikkauksia ja palveluiden heikentämistä.

– Kokoomukseen tulisikin suhtautua kuin myrkkyyn, Kärnä kirjoittaa blogissaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.