Mainos

Valtiovarainministeriö synkensi tämän vuoden ennustettaan

Suomen bruttokansantuote supistuu valtiovarainministeriön kansantalousosaston mukaan tänä vuonna hieman ennustettua enemmän. Kokonaistuotanto kääntyy ennusteen mukaan lievään kasvuun ensi vuonna.

Kansantalousosasto laski talousennusteensa kuuteen prosenttiin, kun ministeriö maaliskuussa arvioi kokonaistuotannon supistuvan tänä vuonna viisi prosenttia.

Ennusteen mukaan ensi vuonna Suomen talous kasvaa hieman. Ennuste on selvästi optimistisempi kuin keväällä. Vielä maaliskuussa kansantalousosasto ennusti bruttokansantuotteen supistuvan ensi vuonnakin 1,4 prosenttia.

Työllisyys heikkenee talouskatsauksen mukaan nopeasti. Työpaikkojen määrä vähenee tänä vuonna 100 000 työpaikalla ja työttömyysaste kohoaa 9 prosenttiin. Työllisyystilanne pahenee valtiovarainministeriön talouskatsauksen mukaan tuntuvasti myös ensi vuonna.

Katainen varoittaa julkisen talouden kriisistä

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan talouden pohja on näkyvissä. Hän kuitenkin varoittaa, että julkisen talouden kriisi on vasta alussa. Kasvava suhdannetyöttömyys saavuttaa Kataisen mukaan huippunsa ensi vuonna.

Valtio velkaantuu nopeasti tänä ja ensi vuonna. Velka kasvaa noin 23 miljardia euroa.

Kataisen mukaan valtiontalouden alijäämä syvenee ensi vuonna lähes 6 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

(MTV3-STT)

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 16.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.