Mainos

Valtiovarainministeriö odottaa inflaation hidastuvan ensi vuonna

Valtiovarainministeriö pitää Suomen taloutta terveenä ja työllisyyttä hyvänä, vaikka talouskasvu onkin hiipunut. Talouden odotetaan kasvavan tänä vuonna 2,8 prosenttia, mutta ensi vuonna enää 1,8 prosenttia.

Ministeriö odottaa kotitalouksien ostovoiman paranevan ensi vuonna. Inflaation uskotaan hidastuvan 2,8 prosenttiin, kun se tänä vuonna on yli 4 prosenttia.

Ministeriö kuitenkin varoittaa, että kansainvälisen talouden jatkuva heikkous lisää myös Suomen talouden haavoittuvuutta.

Kuluttajien luottamuksen heikkeneminen pysähtyi

Kuluttajien luottamus talouteen ei enää heikentynyt elokuussa. Tilastokeskuksen mukaan luottamus on kuitenkin edelleen selvästi heikompi kuin vuosi sitten tai pitkällä ajalla keskimäärin.

Ainoastaan kuluttajien odotukset omasta taloudesta heikkenivät hieman heinäkuuhun verrattuna. Odotukset Suomen talouden ja työttömyyden kehityksestä ovat edelleen synkät. Omaa rahatilannettaan ja säästämismahdollisuuksiaan kuluttajat pitävät kuitenkin erinomaisina.

Teollisuuden luottamus jatkoi laskua

Teollisuuden luottamus talouteen laski edelleen elokuussa. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan luottamus on tällä hetkellä jonkin verran pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella.

Elokuun heikko kehitys johtui tilauskannan supistumisesta normaalitason alapuolelle. Myös kapasiteettia on aiempaa enemmän vapaana. Henkilökunnan määrän odotetaan vähenevän loppuvuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.