Mainos

Valtiovarainministeriö kohotti talouskasvuennustettaan

Valtiovarainministeriö on kohottanut sekä tätä että ensi vuotta koskevaa talouskasvuennustettaan budjettivalmisteluissaan.

Valtiovarainministeriö on kohottanut sekä tätä että ensi vuotta koskevaa talouskasvuennustettaan budjettivalmisteluissaan. Tämän vuoden bruttokansantuotteen kasvuksi ennustetaan nyt 5,5 prosenttia aiemman 4,5 prosentin sijasta ja ensi vuoden bruttokansantuotteen kasvuksi 4 prosenttia aiemmin ennustetun 3,3 prosentin sijasta.

Myös työttömyysennustetta on tarkistettu. Tämän vuoden keskimääräiseksi työttömyysasteeksi arvioidaan 10,5 prosenttia, ja ensi vuoden työttömyyden uskotaan painuvan 9 prosenttiin. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö kertoi ministeriön budjettineuvottelujen jälkeen, että myös inflaatio näyttää pysyneen odotettua paremmin aisoissa. Kuluvan vuoden inflaation arvioidaan painuvan 1,5 prosenttiin aiemman 2 prosentin sijasta. Sen sijaan vuoden 1999 inflaatioennuste pidetään edelleen 2 prosentissa.

Niinistö torjui arviot, joiden mukaan talous olisi ylikuumenemassa. Suomi on EU-maiden kasvun kärjessä, eikä ylikuumentumista ei ole havaittavissa, sanoi Niinistö. Hänen mielestään tietty riski on aina olemassa eli on varottava sitä, että kasvun rajat täyttyisivät. -Kaikki syyt puoltavat tiukkaa budjettiraamitusta.

Budjettialijäämä ensi vuonna alle 5 milj. mk

Sauli Niinistön mukaan ensi vuoden budjetin nettolainanotto ja alijäämä on tarkoitus painaa alle viiden miljardin markan. Budjetin loppusumma tulee olemaan 190,6 miljardia markkaa.

Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa myös, että Suomella on mahdollisuus saada budjetti tasapainoon vuonna 2000, jos taloudellinen kehitys säilyy suosiollisena.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.