Mainos

Valtiovarainministeriö aloittaa budjettirutistuksen

Valtiovarainministeriö aloittaa ensi vuoden talousarvion laadinnan kaksipäiväisessä ministeririihessä. Vaalikauden viimeisessä budjetissa mielenkiinto kohdistuu varsinkin veroratkaisuihin ja työllisyyttä tukeviin toimiin.

Valtion ensi vuoden talousarvion laadinta alkaa toden teolla tänään, kun valtiovarainministeriö vetäytyy Helsingin Santahaminaan perinteiseen sisäiseen budjettiriiheensä. Kaksipäiväisissä neuvotteluissa valtiovarainministeri Sauli Niinistö, ministeri Suvi-Anne Siimes ja ministeriön virkamiesjohto kokoavat valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen.

Ministeri Niinistö esittelee budjetin päälinjat neuvottelujen jälkeen huomenna. Vaalikauden viimeisen budjetin laadinnassa mielenkiinto kohdistuu varsinkin veroratkaisuihin ja siihen, miten budjetissa tuetaan työllisyyttä. Veronkevennyksiin on paineita, ja Niinistö on todennut olevansa valmis alentamaan edelleen tuloverotusta.

Valtiovarainministeriössä on pohdittu myös EU:n edellyttämän alkoholiveron keventämisen aloittamista jo nyt, koska muuten se joudutaan tekemään yhdellä kertaa vuonna 2004.

Markkinoilla viime aikoina esiintynyt epävarmuus ja pörssikurssien notkahdukset ovat vaikeuttaneet ensi vuoden verotulojen arviontia. Kevään kehysneuvotteluissa sovittiin budjetin menokehykseksi 35,6 miljardia euroa. Ensi vuoden budjetin arvioitiin tuolloin jäävän runsaan puolen miljardin euron verran alijäämäiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.