Mainos

Valtiovarainministeri Rinne: EKP:n elvytys ei ratkaise kaikkea

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) pitää EKP:n jättimäistä elvytysohjelmaa odotettuna. Rinne kuitenkin muistuttaa, että sillä ei pelkästään ratkaista Euroopan talousongelmia. 

– Me tarvitaan nyt vahvaa sykäystä ja uskoa eurooppalaiseen tulevaisuuteen, että investointien kautta Eurooppa lähtee talouskasvuun, Rinne kommentoi eduskunnassa.  

Rinne pitää elvytykseen varattua summaa melko suurena. 

– 6o miljardia alkaa näkyä siinä, että pankit saavat rahaa liikenteeseen ja sitä kautta syntyy talouskasvua.  

EKP:n operaatiolla pyritään toteuttamaan hintavakautta ja torjumaan deflaatiota. Hallitusten on kuitenkin jatkettava myös rakennepoliittisia uudistuksia.  

– Me tarvitaan rakennepoliittisia uudistuksia Euroopassa. Me tarvitaan selkeää ja määrätietoista finanssipolitiikkaa, mutta siinä rinnalla myös investointipolitiikkaa, esimerkiksi komission 315 miljardin investointirahaston kautta. Me tarvitaan tällä hetkellä elementtejä, jotka auttaa meidät irti tästä hyvin pysyvästä taantuman tilasta.

EKP ottaa niskoilleen 20 prosenttia ohjelman riskeistä. Valtaosa ohjelmasta on kansallisten keskuspankkien vastuulla. Rinne ei osaa sanoa, mitä tämä tarkoittaa Suomelle. 

– On tärkeää. että me käynnistetään keskustelu, millaisia varjoriskejä tästä syntyy eri maille. En osaa tällä hetkellä arvioida, millaiset riskit tästä voi syntyä Suomen osalta. 
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.