Mainos

Valtiovarainministeri: Japanin taloustilanne vaikea

Japanin valtiovarainministerin Kiichi Miyazawan mukaan Japanin taloudellinen tilanne on edelleen vaikea. Valtiovarainministerin mukaan kriisit synkentävät koko maailman talousnäkymiä ja tulevaisuus näyttää tällä hetkellä varsin epävarmalta.

Miyazawa sanoi Japanin parlamentille, että Japanin markkinoiden tilassa on toivomisen varaa, pankit kärsivät huonoista luotoista ja työttömyyden lisääntymistä koskevat pelot vahvistuvat päivä päivältä.

-Lisäksi maailman taloustilanne näyttää erittäin epävarmalta tällä hetkellä, Miyazawa lisäsi. Hän myös sanoi, että Japanin julkisen talouden tila huononee tulevaisuudessa edelleen eikä kyseistä kehitystä voi välttää. Hänen mukaansa Japanin pitää ottaa käyttöön uusia perusteellisia keinoja taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Eräs tällainen on verotukseen puuttuminen.

Japanissa on keskusteltu veroalennuksista jo kuukausikaupalla. Japanilaisten talousviranomaisten tänään julkaistun raportin mukaan maan talous on edelleen erittäin huonossa kunnossa, mutta muutamia positiivisia muutoksia on havaittavissa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.