Mainos

Valtiosihteeri Mykkänen torjuu syytökset salailusta

Euroopan unionin entinen oikeusasiamies Jacob Söderman (kuvassa) on moittinut kunta- ja palvelurakenneuudistusta salamyhkäisyydestä. Valtiosihteeri Antti Mykkänen kiistää syytökset tiedon pimittämisestä.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen valtiosihteeri Antti Mykkänen kiistää syytökset salailusta ja tiedon pimittämisestä kuntauudistuksen valmistelussa. Mykkäsen mielestä isoa uudistusta on päinvastoin valmisteltu hyvin avoimesti ja laajalla pohjalla.

Euroopan entinen oikeusasiamies ja kansanedustajaksi paluuta toivova Jacob Söderman arvostelee kuntauudistuksen valmistelua tuoreessa Polemiikki-lehdessä. Södermanin mielestä salamyhkäisyys hankkeen ympärillä johtuu juuri siitä, että valmistelutyötä ovat johtaneet poliittiset valtiosihteerit.

Mykkänen vastasi tänään STT:lle, että valtiosihteerit valmistelivat hankkeen suunnittelua vuosi sitten keväällä, mutta silloin syntyneen ehdotuksen jälkeen asia on siirtynyt ministeri Mannisen vetämän ryhmän vastuulle, ja siinä ovat mukana kaikki keskeiset puolueet. Toista valmisteluun liittyvää ryhmää vetää valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.

Mykkänen muistutti myös, että uudistuksen ensi vaiheen linjausten tekemiseen osallistui tuhansia henkilöitä, kun asiaa käsiteltiin tilaisuuksissa eri puolilla maata.

Mykkäsen mielestä Söderman on oikeassa siinä, että asioita pitäisi kyetä yksinkertaistamaan, jotta kansalaiset ymmärtäisivät, mistä on kysymys. Hän sanoi, että kunnilla on edessään haastava tehtävä kertoa sitten aikanaan, mitä eri vaihtoehdot käytännössä merkitsevät kuntalaisten kannalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.