Valtiopäivätyöskentely alkoi

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari avasi virallisesti vuoden 2000 valtiopäivät iltapäivällä eduskunnan täysistuntosalissa. Avajaisperinteisiin kuului lisäksi aamupäivän juhlajumalanpalvelus Tuomiokirkossa sekä eduskunnan valtiosalissa järjestettävä kahvitilaisuus.

Eduskuntatalo

Ahtisaari siteerasi viimeisessä avajaispuheessaan Väinö Linnan teosta Täällä Pohjantähden alla ja löysi siitä yhteneväisyyksiä uuden perustuslain kanssa. Valtiopäiväpuheessaan Ahtisaari myös kantoi huolta oikeudenkäyntimenettelyn tilanteesta. Ahtisaari epäilee, että käräjäoikeudessa tehdyn päätöksen arvostus vähenee, jos muutoksenhausta hovioikeuteen tulee poikkeuksen sijaan sääntö.

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen puolestaan kiitti valtiopäivien avajaisissa presidentti Martti Ahtisaaren panosta Kosovon kriisin ratkaisemisessa. Uosukainen otti puheessaan esille huumausainerikosten lisääntymisen, järjestäytyneen rikollisuuden uhkan ja seksuaalirikollisuuden. Hän sanoi, että näihin rikoksiin on puututtava määrätietoisesti ja kovalla kädellä.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat