Mainos

Valtionyhtiöt luopuvat optioista

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksen mukaan valtionyhtiöissä luovutaan optiojärjestelmistä.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on hyväksynyt päätöksen, jonka mukaan valtionyhtiöissä palkitaan johtoa valtaosin muutoin kuin optioilla.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan optioista luopumista koskevat ohjeet lähetetään jo tämän kevään yhtiökokouksiin.
-Vanhamuotoisia optioita ei missään oloissa enää käytetä, ne poistetaan kokonaan palkitsemisjärjestelyistä. Pääsääntöisesti ei käytetä myöskään edes uusimuotoisia optioita, Pekkarinen kertoi. Tästä säännöstä voitaisiin hänen mukaansa poiketa vain erityistapauksissa ja erityisen perustelluista syistä. Kyse olisi lähinnä osakkuusyhtiöistä, joissa valtion on mukana vain pienellä siivulla.

Optiolinjaus pohjaa valtion omistajapolitiikan periaatepäätökseen, joka on määrä hyväksyä valtioneuvostossa torstaina. Tuolloin linjataan myös valtionyhtiöiden palkitsemisjärjestelmät sekä yhtiöiden johdon, henkilöstön että hallitusten jäsenten osalta. Pekkarisen mukaan luvassa on kilpailukykyinen palkitsemisjärjestelmä, joka on läpinäkyvämpi ja oikeudenmukaisempi kuin optiot ja joka myös sitoo johdon yritykseen optioita pitkäjänteisemmin.

Suomen valtio on osakkeenomistaja noin viidessäkymmenessä suomalaisessa osakeyhtiössä. Näistä yksitoista on julkisesti noteerattu.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 17.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.