Mainos

Valtionyhtiöiden nimitykset keskittyneet kolmen henkilön käsiin

Valtion omistamissa pörssiyhtiöissä yleistyvät omistajien miehittämät valiokunnat, jotka valmistelevat hallitusjäsenten valinnat ja palkkiot, kirjoittaa Taloussanomat.

Valtion omistamissa pörssiyhtiöissä nimitysvaliokuntien valmistelutyö keskittyy muutamalle henkilölle. Muissa pörssiyhtiöissä hallitusten kokoonpanoa ja hallitusjäsenten palkkioita valmistelevia nimitysvaliokuntia valtaavat hallituksissa istuvat jäsenet, kirjoittaa Taloussanomat.

Lehden mukaan valtionyhtiöiden nimitysvaliokunnissa istuvat usein kauppa- ja teollisuusministeriön omistajapolitiikkayksikön johtaja Markku Tapio sekä kahden työeläkeyhtiön Ilmarisen ja Varman toimitusjohtajat Kari Puro ja Matti Vuoria. Tapio kuuluu Fortumin, Metson, Outokummun ja Rautaruukin nimitysvaliokuntaan. Puro Fortumin, Kemiran, Metson ja Outokummun nimitysvaliokuntiin. Vuoria valmistelee nimitysasioita Kemirassa ja Metsossa.

Useimmat suomalaiset pörssiyhtiöt ovat perustaneet nimitysvaliokuntia, joita vielä muutama vuosi sitten ei tunnettu lainkaan. Markkina-arvoltaan 20 suurimman pörssiyrityksen joukosta vain viidellä ei ole nimitysvaliokuntaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.