Mainos

Valtionyhtiöiden ja liikelaitosten vaalirahoitus syyniin

Valtion määräysvallassa olevien yhteisöjen ja liikelaitosten antama vaalirahoitus ja puoluetuki sekä sitä koskevan omistajaohjaus joutuu nyt puolestaan tarkastuksen alle.

Valtiontalouden tarkastusvirasto aloittaa laillisuus- ja tuloksellisuustarkastuksen, jossa selvitetään yhtiöiden ja liikelaitosten puolueille, puolueiden taustayhteisöille, ehdokkaille tai ehdokkaiden tukiyhdistyksille antaman vastikkeellisen ja vastikkeettoman taloudellisen tuen suuruutta ja yleisyyttä. Tarkastuksessa selvitetään valtion omistajaohjauksen sisältöä ja kehittämistarpeita.

Puoluerekisteriin merkityt puolueet joutuvat vastaamaan kyselyyn niiden piirijärjestöistä, puolueen rekisteröidyistä yhdistyksistä ja säätiöistä sekä puolueiden määräysvallassa olevista yhteisöistä ja säätiöistä sekä muista sidosyhteisöistä.

Omistajaohjauksen tarkastuksessa selvitetään valtion omistajapolitiikkaa ja omistajaohjausta. Myös yhtiöiden ja liikelaitosten toimintaa suhteessa lainsäädäntöön, ohjeistukseen ja corporate governance -suosituksiin. Tarkastuksen kohteena ovat vuodet 2006-2009

Tulokset julkaistaan joulu-tammikuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.